Pegasus Rekora Koşuyor: Ekim'de %21 Yolcu Artışı, Yıl Sonu 40 Milyon
Pegasus (PGSUS), Ekim ayında toplam yolcu sayısını %21 artırarak 4,06 milyona çıkardı.
Yayınlama Tarihi: 14.11.2025 17:50
—
Son Güncelleme: 14.11.2025 17:50
PGSUS Ekim Ayı Trafik Sonuçları
Yolcu büyümesi ekim ayında %20'ylaştı.Pegasus ekim ayında toplam yolcu sayısını %21 artırarak 4,06 milyon adet yolcu taşıdı. Yolcu sayısındaki artışta karlılığın yüksek olduğu dış hat öncülük etmeye devam etti. Dış hatlarda toplam yolcu sayısı yıllık bazda %26 artışla 2,7 milyona ulaştı. İç hat tarafında ise geçen yılın aynı dönemine göre %12 artışla 1,36 milyon yolcu taşındı. Bu dönemde yolcu doluluk oranı 0,8 puan artışla %88,7'ye ulaştı. Yolcu doluluk oranı iç hatlarda 1,1 puan artışla %91,2, dış hatlarda 0,7 puan artışla %87,5 oldu. Arz Edilen Koltuk KM (AKK) büyümesi %25 artışla 7,46 milyara ulaşarak dikkat çekti.

Yılın ilk 10 ayında toplam yolcu rekor kırmaya devam etti.
Ekim ayının da geride kalmasıyla Ocak- Ekim döneminde toplam yolcu büyümesi yıllık %15'e ulaşırken, yolcu sayısı 36 milyon oldu. Şirket bu rakamın yıl sonunda 40 milyonu aşmasını bekliyor. Doluluk oranı ise geçen yılın aynı dönemine göre 0,5 puan azalışla % 87,5 olarak gerçekleşti. Dış hat yolcu büyümesi ilk 10 ayda %18 artışla öne çıkarken, iç hatlar %10 artış gösterdi. Dış hat yolcu sayısı, toplam yolcunun %63,3'üne ulaştı.
Değerlendirme: Şirketin açıkladığı ekim ayı sonuçlarında AKK'deki büyüme ivmesi, doluluk oranlarındaki güçlü seyrin devam etmesi pozitif unsurlar olarak öne çıkıyor. Bu dönemde yolcu büyümesinin, karlılığın daha yüksek olduğu dış hat tarafından desteklenmeye devam etmesini de olumlu değerlendiriyoruz. Şirket filonun yıl sonuna kadar 6 adet Airbus A321neo teslimatı ile yıl sonunda 127 uçağa ulaşması beklenmektedir. İlk 10 ayda %15 yol- cu büyümesine ulaşan şirket yılı ortalama %7 büyüme ile tamamlamayı öngörüyor. Açıkla- nan aylık sonuçları hisse için pozitif olarak değerlendiriyoruz.