Tabandaki iki hisseye tedbir geldi!

Tabandaki iki hisseye tedbir geldi! Tüm detayları ve daha fazlası...

Taban olan hisseye tedbir geldi! Yatırımcılar Dikkat!
Google News

Borsa İstanbul, Sermaye Piyasası Kurulu kararı doğrultusunda devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında BEGYO ve TUREX paylarına yönelik yeni işlem kısıtlamalarını duyurdu.

Yapılan açıklamaya göre, söz konusu hisselerde 14 Mayıs 2025 seans başından itibaren 13 Haziran 2025 seans sonuna kadar açığa satış ve kredili işlem yapılması yasaklandı.

Ayrıca, SPK’nın 5 Aralık 2024 tarihli kararı doğrultusunda yalnızca BIST 50 endeksindeki hisselerde yapılmasına izin verilen açığa satış işlemleri, 23 Mart 2025'te alınan kararla 25 Nisan 2025'e kadar yasaklanmış, bu yasak ise 18 Nisan 2025 tarihli yeni bir kararla 30 Mayıs 2025 seans sonuna kadar uzatılmıştı.

Yapılan açıklamanın detayları;
Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında BEGYO.E ve TUREX.E payları 14/05/2025 tarihli işlemlerden (seans başından) 13/06/2025 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecektir.

Not: VBTS kapsamında getirilen tedbirler, payın işlem gördüğü pazarın/platformun işlem kuralları, pazar değişimi veya diğer nedenlerle uygulanan işlem esaslarından ayrı olarak değerlendirilir. Buna göre VBTS tedbirleri diğer düzenlemeler veya kararlarla uygulamaya alınan işlem esaslarının geçerlilik süresinden ayrı olarak tedbir süresinin sonuna kadar uygulanmaya devam eder.

Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) 05/12/2024 tarihli kararı çerçevesinde yalnızca BIST 50 endeksi kapsamında yer alan paylarda yapılmasına izin verilen açığa satış işlemleri, 23/03/2025 tarihli kararla 25/04/2025 seans sonuna kadar yasaklanmış olup, söz konusu yasak SPK'nın 18/04/2025 tarihli kararıyla 30/05/2025 seans sonuna kadar uzatılmıştır.

Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
<