Bu şirket halka arz oluyor! İşte tüm detaylar!

Bu şirket halka arz oluyor! İşte tüm detaylar! Kamu Aydınlatma Platformu’na yaptığı açıklamada bu şirket halka arz başvurusunu duyurdu!

bu şirket halka arz oluyor! i̇şte tüm detaylar!
Google News

Bu şirket halka arz oluyor! İşte tüm detaylar!

Şeker Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. yaptığı açıklamada halka arz olduğunu duyurdu! Açıklama şu şekildeydi:

İlgide yazılı özel durum açıklamamızda, İştirakimiz Şeker Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. paylarının halka arzının en geç 31.12.2022 tarihli finansal tabloları ile gerçekleştirilmesini teminen ek süre verilmesinin Sermaye Piyasası Kurulu’nun Kararı ile uygun görüldüğü duyurulmuştu.

İştirakimiz Şeker Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından Gayrimenkul Yatırım Ortaklıklarına İlişkin Esaslar Tebliği’nin 11. maddesi uyarınca 31.12.2021 tarihli finansal tabloları ile Sermaye Piyasası Kurulu’na 15.03.2022 tarihinde halka arz başvurusu yapılmıştır.

Şirket hakkında:

Şeker GYO A.Ş., 2017 yılında Şeker Proje Geliştirme Ve Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi adıyla, 500.000 TL sermayeyle kurulmuş ve 2020 yılı Ocak ayında, Sermaye Piyasası Kurulu’nun onayıyla “gayrimenkul yatırım ortaklığı” unvanını almıştır. Portföyünde, Türkiye’nin 20 farklı ilinde ve Kazakistan Almatı’da olmak üzere toplam 165 gayrimenkulün yer aldığı Şeker GYO A.Ş., bu yönüyle ülkemizde güçlü portföye sahip olan gayrimenkul yatırım ortaklığı şirketlerinden biri olma özelliğini taşımaktadır.

Şirketin portföyündeki yurt içi ve yurt dışı taşınmazların değeri 919.634.000 TL‘dir.

Halka arz detayları

Halka Arz Edilecek Paylar, toplam 203.388.821 TL nominal değerli 203.388.821 adet paydan oluşmaktadır.

Şirket’in kayıtlı sermaye tavanı 3.000.000.000 TL olup, çıkarılmış sermayesi 610.166.462 TL’dir

Aracı kurum hangisi?

Şeker Yatırım liderliğinde bir konsorsiyum tarafından halka arz faaliyetleri yürütülecek

Hisse kodu hangisi?

İşlem kodu SEK, SKBNK olarak işlem görecek.

Halka arz yöntemi eşit dağıtım mı oransal mı?

Taslak izahnameden elde edilen bilgilere göre halka arzın oransal dağıtım yöntemi belirlenmiş durumda.

Halka arz ne zaman?

SPK’da arz onayı bekleyen ŞEKERBANK T.A.Ş. SEK, SKBNK için ne zaman onay geleceği merak konusu. halka arz onayı ve diğer tüm güncel bilgiler için bizleri takipte kalmaya devam edin.

Halka arz geliri nerde kullanılacak?

Şirket, sermaye artışı yoluyla ihraç edilecek Halka Arz Edilecek Paylar’ın halka arz edilmesi kapsamında gelir elde edecektir. Şirket, sermaye artışı suretiyle elde edeceği halka arz gelirinin tamamını, potansiyel organik ve inorganik büyüme fırsatlarının daha uygun şartlarda değerlendirilmesine olanak sağlanması amacıyla Şirket’in orta ölçekli konut ve otopark geliştirme ve işletme, işyeri, ofis, otel ve benzeri gayrimenkullerin satın alınması, satılması, kiraya verilmesi gibi alanlardaki faaliyetlerini geliştirmek için kullanmayı planlamaktadır.

Halka arzlara katılırken dikkat edilmesi gerekenler

Halka arz edilen şirketler yatırımcıların yoğun ilgisi ile karşılaşıyor. Peki halka arza katılırken nelere dikkat etmeliyiz?

Son dönemde birçok küçük yatırımcı borsa ile tanıştı. Bu yıl yedi halka arz tamamlanmışken borsa yatırımcılar tarafından yoğun ilgi ile karşılandı. Fakat geçtiğimiz hafta yeni halka arz edilen hisselerin tavan serisini bozup tabana oturmasının ardından yatırımcıların halka arz konusunda kafalarında soru işareti oluştu. İşte halka arz edilen şirket için dikkat etmemiz gereken hususlar…

Halka arza katılırken; şirketin izahnamesi, araştırma raporları, halka arza aracılık etmeyen aracı kurumların yazdıkları raporlar fiyat tespit raporu ve finansal tabloları analiz edilmelidir. Sektöründeki itibarı, ortaklık yapısı ve yönetim kadrosu incelenmelidir. Halka arzda toplanan kaynağın nasıl değerlendirileceğine ve temettü politikasına dikkat edilerek, sektöründe öncü, yatırımları güçlü, mali performansı istikrarlı şirket hisseleri tercih edilmelidir. Payların değeri ikincil piyasa içerisinde belirlenir. Şirketin karlılık sağlayacağını düşünen yatırımcılar, şirket paylarını satın alarak şirkete ortak olurlar. Yıllık karı üzerinden nakit ve/veya bedelsiz pay şeklinde temettü alma imkânı elde edebilirler. Halka arz furyası dediğimiz her hisse senedinin yükseldiği dönem sona erdiğinde doğru hisse seçimi ön plana çıkacaktır.

Bilançolar

Halka arzda dikkat edilmesi gereken en önemli unsurlardan biri şirketin mevcut bilanço yapısıdır. Burada en önemli iki faktör, şirketin sermaye yapısı ve net nakit pozisyonudur. Halka arz edilecek şirketin sermaye yapısının zayıf olması, olumsuz bir durum olarak kabul edilir. Toplam Borçlar/Toplam Aktifler ve Finanslar Borçlar/Özsermaye oranları yatırımcıya bu konuda yeterince fikir sahibi olmasını sağlayabilir. Ayrıca, nakit akım tablosu incelenerek şirketin herhangi bir nakit sıkıntısı içerisinde olup olmadığı kontrol edilmelidir. Şirketin net nakit pozisyonunun kısa vadeli borçlar kalemini karşılıyor olması tercih sebebidir.

Mali performans

Şirketin geçmiş mali performansı, bir halka arza katılmadan önce kontrol edilmesi gereken en önemli faktörlerdendir. Genellikle izahnamede şirketin son üç yıla ait gelir tabloları bulunmaktadır. Yatırımcının dikkat etmesi gereken konular sırasıyla:

  • Şirketin istikrarlı bir büyüme trendi içerisinde olması
  • Şirketin büyürken makul karlılık oranlarını korumasıdır.
Halka arzda toplanan kaynak nasıl değerlendirilecek?

Yatırımcıların özen göstermesi gereken bir başka konu, şirketin halka arzından gelecek sermayenin hangi amaçla kullanılacağıdır. Şirketin sermayeyi değerlendireceği projeler şirketin piyasa değerini yükseltecek ve yatırımlara yönlendirici şeklinde olmalıdır. Gerçekten ek sermayeye ihtiyacı bulunmayan bir şirketin borsaya açılıyor olması, yatırımcıda şüphe uyandırmalıdır.

Aracı Kurum Raporları

Her halka arzda, halka arzı gerçekleştiren aracı kurum tarafından bir değerleme raporu hazırlanır. Bu değerleme raporu incelendiğinde, halka arz fiyatının makul mu yoksa pahalı mı olduğu hakkında fikir sahibi olunabilir. Yatırımcının raporda dikkat etmesi gereken, indirgenmiş nakit akım analizinde aracı kurum analistinin yaptığı varsayımlardır.

Genellikle borsanın durgun dönemlerinde halka arzlar vasıtasıyla pek çok şirket piyasaya açılır. Bu şirketlerin hisseleri ilk etapta yüksek fiyattan halka arza katılan yatırımcılara inanılmaz karlar gösterebilir ve yatırımcılar tarafından balon oluşturulur. Sonunda, şirketin yoğun hisse satışı yapmasıyla balonlar sönmektedir. Bu durumdan da en çok zarar gören küçük yatırımcı oluyor. halka arz onayı

SİMGE EREL

Bizleri twitter üzerinden takip ederek özel haberlere ilk siz ulaşabilirsiniz. Telegram kanalımıza üye olup anında şirket haberlerine ulaşabilirsiniz=> https://t.me/paraajansi

Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
<