9-13 Haziran Haftası Yabancıların En Çok Yatırım Yaptığı Hisseler!
Dikkat! 9-13 Haziran Haftası Yabancıların En Çok Yatırım Yaptığı Hisseler!

Türk borsasında yabancı yatırımcılar, piyasanın fiyat hareketliliği üzerinde önemli bir etkiye sahip olabilir. Genellikle banka, holding şirketleri gibi büyük hacimli sektörlere yönelen yabancı yatırımcılar, borsa ekonomik istikrarı için etkiye sahiplerdir. Son yıllarda yabancı paylarında düşüş görülse de uzun vadeli yatırımcılar fırsat odaklı yatırımlarına devam etmektedir.
Bugün haberimizde Gedik Yatırım'ın yayınladığı bir bültende yer alan haftalık (9 - 13 Haziran 2025) yabancı paylarındaki değişiklikler grafiğini konu aldık.
Yabancıların elindeki payları haftalık en çok artırdığı 3 hisse şu şekilde:
KOZAA, AKBNK, PGSUS, ASELS, TAVHL, BIMAS, GUBRF, EKGYO, AEFES ve EREGL.
KOZAA hissesinin paylarını yabancılar 1,91 oranında artırmış görünüyor. Yabancıların elindeki pay oranı en son %19,58 olarak görülmüş. Hissenin haftalık fiyat değişimi ise %4,94 artış olarak dikkat çekiyor.
AKBNK hissesinin paylarını yabancılar 1,71 oranında artırmış görünüyor. Yabancıların elindeki pay oranı en son %51,15 olarak görülmüş. Hissenin haftalık fiyat değişimi ise %5,24 artış olarak dikkat çekiyor.
PGSUS hissesinin paylarını yabancılar 1,59 oranında artırmış görünüyor. Yabancıların elindeki pay oranı en son %36,01 olarak görülmüş. Hissenin haftalık fiyat değişimi ise %-0,29 düşüş olarak dikkat çekiyor.
ASELS hissesinin paylarını yabancılar 1,33 oranında artırmış görünüyor. Yabancıların elindeki pay oranı en son %49,28 olarak görülmüş. Hissenin haftalık fiyat değişimi ise %3,73 artış olarak dikkat çekiyor.
