Geçen Hafta %80 Prim Yapan Hissede İşlem Yasağı Başladı

Geçen Hafta %80 Prim Yapan Hissede İşlem Yasağı Başladı. Yükselen Çelik A.Ş. YKSLN geçen haftanın en çok primlenen hisselerinden. Haftaya 2,62 TL fiyattan başlayan hisse haftayı 4,20 TL fiyatla kapatarak 1 haftada %80 prim yapmış oldu.

keşfett
Google News

Borsa hisse haberleri

Yükselen Çelik A.Ş. YKSLN geçen haftanın en çok primlenen hisselerinden. Haftaya 2,62 TL fiyattan başlayan hisse haftayı 4,20 TL fiyatla kapatarak 1 haftada %80 prim yapmış oldu.

Bu hızlı primlenme hissede kredili işlem ve açığa satış yasağı gelmesine neden oldu. Bu tedbir 1 ay süreyle devam edecek.
 

YKSLN haftalık grafik

KAP açıklaması

kap bildirimi

Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında MRGYO.E ve YKSLN.E payları 14/09/2026 tarihli işlemlerden (seans başından) 13/10/2026 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecektir.

Not: VBTS kapsamında getirilen tedbirler, payın işlem gördüğü pazarın/platformun işlem kuralları, pazar değişimi veya diğer nedenlerle uygulanan işlem esaslarından ayrı olarak değerlendirilir. Buna göre VBTS tedbirleri diğer düzenlemeler veya kararlarla uygulamaya alınan işlem esaslarının geçerlilik süresinden ayrı olarak tedbir süresinin sonuna kadar uygulanmaya devam eder.

SPK'nın 05/12/2024 tarihli kararı uyarınca yalnızca BIST 50 endeksi kapsamında yer alan paylarda açığa satış yapılabilmektedir.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
<