Hisse Önerisi Arayanlara BIMAS, EKGYO, BRISA, CWENE ve ELITE Hisseleri Duyuruldu
Hisse önerisi arayanlara BIMAS, EKGYO, BRISA, CWENE ve ELITE hisseleri duyuruldu. Aracı kurum BİST 100 endeksini yorumlarken piyasaları analiz etti.

Yayınlama Tarihi: 30.09.2025 12:30
—
Son Güncelleme: 30.09.2025 12:30
Aracı kurum olan Alnus Yatırım, 30 Eylül 2025 tarihli günlük bültenini yatırımcılarına sundu. Aracı kurum, haftanın 2. işlem gününe özel bülteninde "BİST-100, Yeni Haftaya da Satış Baskısı ile Başladı!" ifadesini kullandı. Alnus Yatırım, günlük hisse önerilerini de yatırımcıları ile paylaştı.
- "Yeni haftanın ilk işlem gününe; BİST-100 endeksi 38,89 puanlık düşüşle başladı. Gün içerisinde dalgalı bir seyrin hakim olduğu endekste, seansın sonuna doğru satıcılı işlemlerin yeniden ağır basması ile yüzde 0,92 oranındaki düşüşle, 11.048,13 puandan günü tamamladı. BİST 100 enndeksinin işlem hacmi de; önceki güne göre 7,1 Milyar TL civarındaki düşüşle 136,2 Milyar TL civarında gerçekleşti. BİST 100 endeksine en fazla negatif etki eden şirket hisseleri ise; 20,72 puan ile DSTKF, 9,78 puan ile EREGL ve 4,92 puan ile de AKBNK olarak karşımıza çıktı."

- "Yurt içi ekonomik takvimde dğn takip ettiğimiz, Türkiye İstatistik Kurumu’nun duyurduğu Eylül ayı Ekonomik Güven Endeksi; Ağustos ayına oranla yüzde 0,1 oranında yükseliş ile 98,0 seviyesine geldi ve böylece son 6 ayın en yüksek değerine ulaşmış oldu. İzlediğimiz bir diğer veri ise; Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) Ağustos ayı Bankacılık Sektörü İstatistikleri oldu. Sektörün aktif büyüklüğü; 2024 yılına oranla yüzde 28,3 artışla 41.9 Trilyon TL’ye ulaşırken. Aktifler içinde en büyük payı oluşturan Krediler ise; yüzde 28,5 artışla 20.6 Trilyon TL olarak kaydedildi. Sektör, Ağustos ayında 84,2 Milyar TL Kâr elde ederken; ilk 8 aydaki toplam Kâr tutarı 563,4 Milyar TL‘ye çıktı."
- "Global ekonomik takvimde, ABD’den gelen Ağustos ayı Askıdaki Konut Satışları verisi; beklentilerin hayli üzerinde duyurulmasının yanı sıra, son 5 ayın en yüksek seviyesine işaret etti. Haber akışları tarafında ise; jeopolitik riskler, ticaret savaşları, Fed’e yönelik beklentiler ve federal hükumetin kapanmasına ilişkin ABD bütçesi gelişmeleri gündemde dikkat çekti. ABD Başkan Yardımcısı JD Vance’in: Ukrayna’ya 2500 km. menzilli Tomahavk füzesi göndermeyi düşündüklerine dair açıklaması Rusya tarafında yankı uyandırırken, Gazze Şeridi’nde barış sağlanması için dikkatler ise; ABD Başkanı Donal Trump’ın, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Beyaz Saray’da gerçekleştireceği toplantıya çevrildi. Trump, Netanyahu ile gerçekleştirdiği toplantı ve Katar yönetimi ile kurulan telefon diplomasisi sonrasında: Barış planı üzerinde anlaşmaya vardıklarını söyledi. Diğer yandan, Cuma günü bir çok ürün grubuna gümrük vergisi getiren ABD Başkanı Donald Trump, dün de: ABD dışında üretilen filmlere yüzde 100 oranında gümrük vergisi uygulayacağını söyledi. ABD’de mali yılın bitmesine 48 saatten az süre kalırken, ülkenin bütçesine dair süregelen gergin bekleyiş; güvenli liman varlığı olan Ons Altın, Japon Yeni, İsviçre Frangı ve ABD tahvillerine talep getirdi."
Yeni Gün İçin Piyasa Beklentileri 30 Eylül 2025
- "Yeni günde şu an için; ABD ve Avrupa’nın vadeli endeksleri karışık bir seyir takip edilirken, Asya borsaları ise büyük oranda pozitif bir görüntü içerisinde yer almakta. BİST-100 endeksinin ise, güne ‘yatay’ bir başlangıç yapacağını tahmin ediyorduk. Yurt içi ekonomik takvimde; İşsizlik Oranı ve Dış Ticaret Dengesi verileri ile birlikte Aylık Para ve Banka İstatistikleri takip edilecek. Asya/Uzak Doğu seansında Japonya’nın Sanayi Üretimi, Avustralya Merkez Bankası’nın Faiz Kararı ve Çin’in PMI verilerinin dikkat çektiği küresel tarafta ise, günün devamında; Almanya’nın Öncü TÜFE Oranları ve İngiltere’nin GSYH değişimi verileri ile ABD’den gelecek olan Açık İş Sayıları ve Conference Board Tüketici Güveni dataları izlenecek. Ayrıca, ticaret savaşları, jeopolitik gelişmeler ve ABD’de federal hükûmetin kapanma riski gibi konulara dair haber akışları, global çapta oynaklıklara yol açabilir."
Alnus Yatırım Günlük Hisse Önerileri 30 Eylül 2025

Alnus Yatırım haftanın ikinci işlem gününe özel günlük hisse senedi öneri listesini paylaştı. Hisselere yönelik hedef fiyatlar ve potansiyel getiri açıklandı. Bunlar; BIMAS, EKGYO, BRISA, CWENE ve ELITE hisseleri oldu. Borsa İstanbul yatırımcıları bu hisseleri gün boyunca takip edecek.