Borsanın Yeni Gözdesi Sağlık Sektörü Şirketin Karı %24 Arttı

Borsanın Yeni Gözdesi Sağlık Sektörü Şirketin Karı %24 Arttı. Borsa şirketleri 2025 yılı 3 aylık bilançolarında karlılıklarında ciddi anlamda düşüler yaşarken karlılıkta ayakta duran sektörlerden birisi de sağlık sektörü olarak öne çıkıyor.

hisse-hedefi
Google News
Borsanın Yeni Gözdesi Sağlık Sektörü Şirketin Karı %24 Arttı. Borsa şirketleri 2025 yılı 3 aylık bilançolarında karlılıklarında ciddi anlamda düşüler yaşarken karlılıkta ayakta duran sektörlerden birisi de sağlık sektörü olarak öne çıkıyor.

MLP Sağlık MPARK 2025 yılı 3 aylık finansal tablolarını açıkladı. Şirket karlılıkta geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre %24 artış kaydetti MPARK ilk çeyrekte 1 milyar 169 milyon Lira kar açıkladı.

Şirketin kar rakamını ve finansal değrlerini Marbaş Menkul değerlendirdi.




Marbaş Menkul MPARK raporu:

MLP Care, 2025 1.çeyrekte 11,75 milyar TL hasılat, 2,94 milyar TL FAVÖK, 1,17 milyar TL net kar açıklayarak beklentilerin üzerinde sonuçları kamuoyuyla paylaştı.

 Hasılat yıllık %7 artışla 11,75 milyar TL oldu. Yurtiçi hasta tarafı özellikle ayaktan tarafın desteğiyle %12,6 artışla 10,6 milyar TL olurken yabancı sağlık turizmi yıllık %24,6 daralmayla 911 milyon TL olarak sonuçlandı. Diğer gruplarda %33,7 daralmayla 248 milyon TL oldu. Yurtiçi tarafta Ramazan etkisine rağmen büyüme güçlü kalmaya devam etti. Sağlık turizmi hastalarının azalmasında ana unsur azalan hasta sayısı ve yurtiçi birim fiyatlardaki artışa kıyasla sabit seyreden USD/TL kuru nedeniyle azalma gerçekleştirdi. Üniversitelerden gelen gelirler artmasına rağmen iadeler ve mutabakat farklarından dolayı diğer gelirlerde sert azalış oldu. Hatırlatmak gerekirse 1 Ocak itibariyle TTB katsayılarda %20 artış yaptı.

 Giderler tarafında malzeme ve dışarıdan sağlanan hizmet alımlarında iyileşme izlenirken diğer gruplarda artışların oluşmasıyla giderlerin hasılata oranı 50 baz puan artışla %75 oldu. Gider artışının hasılattan daha az oluşunu olumlu karşılıyoruz. Sözleşmesi gereği doktor ve personel tarafı finansallarda önemli etki yaratmayı sürdürecektir.

 Brüt karlılık giderlerin hasılattan daha az artış göstermesiyle yıllık %12,77 artışla 3,23 milyar TL olarak gerçekleşti. Brüt kar marjı yıllık 143 baz puan artışla %27,5 oldu.

 FAVÖK tarafında ise yıllık %5 artışla 2,94 milyar TL olarak gerçekleşti. Brüt kardan daha az artış nedenlerinin başında amortisman tarafında satışların maliyetlinde %4,2 ve genel yönetim tarafında %27,1’lik daralma etkili olmaktadır. FAVÖK marjı yıllık 50 baz puan daralma ile %25,05 oldu.

 Net kar yıllık enflasyon muhasebesi karı %61 azalmasına rağmen yıllık %24 artışla 1,17 milyar TL oldu. Vergi tarafındaki azalış net karın artmasında önemli unsur yarattı diyebiliriz.

 Nakit akımlarında ticari alacaklardaki zamansal büyüme nedeniyle ONA yıllık %30,7 azalarak 1,57 milyar TL, SNA %91,8 azalışla 143 milyon TL oldu. Yatırım harcamaları/satışlar %12,2 olarak gerçekleşti.

Sonuç olarak, finansalları beklenti üzerinde olması ve TTB etkisinden kısmen olumlu yararlanması nedeniyle pozitif değerlendiriyoruz.




 
Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
<