Celha çalışanları grev kararı aldı şimdi ne olacak!
Celha Çelik Halat Sanayi çalışanlarının Toplu İş Sözleşmesi müzakere sürecinde anlaşma çıkmaması sonucu sendika tarafından grev kararı alındığı duyuruldu şimdi ne olacak?

Celha grev kararının detaylarına göre şu bilgilere yer verildi Şimdi ne olacak?
Şirketimiz’in üyesi olduğu Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ile Türk Metal Sendikası arasında yürütülmekte olan Toplu İş Sözleşmesi müzakere sürecinde, Türk Metal Sendikası tarafından işyerimiz için uygulama tarihi sonradan belirlenmek üzere Grev Kararı alındığı Türk Metal Sendikası tarafından Şirketimiz’e bildirilmiştir.
Toplu İş Sözleşmesi imzalanması amacıyla görüşmeler halen devam etmekte olup, sürece ilişkin önemli gelişmeler, ilgili düzenlemeler çerçevesinde kamuya açıklanacaktır.
Celha hakkında
ÇELİK HALAT VE TEL SANAYİİ ANONİM ŞİRKETİ, inşaat, petrol, madencilik, ulaştırma ve tarım dahil birçok sektörde kullanılan çelik tel, çelik halat ve diğer çelik ürünlerin üretimi ve satışı ile iştigal eden Türkiye merkezli bir şirkettir. Şirketin ürün portföyü vinç halatları, telesiyej halatları, denizcilik halatları, asansör halatları, balıkçılık halatları, tek sarmal halatlar ve özel halatlar; yatak telleri ve galvanize teller gibi döşemecilikte, enerji ve telekomünikasyon sektörlerinde kullanılan yaylı teller ve bakır veya bronz kaplı yüksek dayanımlı damak tellerinden oluşmaktadır. Şirket ayrıca esasen çeşitli inşaat projelerinde, karayolu ve demiryolu taşımacılığında ve sulama sistemlerinde kullanılan ön gerilmeli beton telleri ve tel büklümleri de sunmaktadır. 31 Aralık 2011 itibariyle Şirket, DOĞAN ŞİRKETLER GRUBU HOLDİNG ANONİM ŞİRKETİNİN bir iştirakiydi.

CELHA – VBTS kapsamında 31 Aralık’a kadar şirket paylarına brüt takas tedbiri getirilirken, açığa satış ve kredili işlem yasağı da 31 Aralık’a kadar uzatıldı.
Grev nedir?
Grev; çalışanların, yaptıkları işi toplu reddedişinden kaynaklanan iş durdurma eylemidir. Grev genellikle çalışanların yaşadıkları memnuniyetsizliklere karşılık olarak meydana gelir. Grevler, fabrikalarda ve madenlerde toplu işgücünün öneminin arttığı Sanayi Devrimi sırasında önemli hale gelmiştir ancak fabrika sahiplerinin işçilerden çok daha fazla siyasi gücü olması nedeniyle çoğu ülkede grevler çabucak yasa dışı hale getirilmiştir. Çoğu batı ülkeleri 19. yüzyılın sonları ve 20. yüzyılın başlarında grevi kısmen yasallaştırmıştır.