Madencilik Öncülüğünde BİST 100 Endeksi Rekor Bir Seviyeye Ulaştı!

Borsa İstanbul'da 12 Ocak 2026'ya başlangıç yapıldı. BİST 100 endeksinde haftanın ilk işlem günü yaşanacaklar takipte olacak. Sektör endekslerinin son durumu da netleşti.

borsa-istanbul
Google News
Borsa İstanbul'da 12 Ocak 2026'ya başlangıç yapıldı. BİST 100 endeksinde haftanın ilk işlem günü yaşanacaklar takipte olacak. Sektör endekslerinin son durumu da netleşti.

Borsa'da haftanın ilk işlem gününe giriş yapıldı. BİST 100 endeksinde işlem gören şirketlerin hisselerinin sergileyeceği performanslar, yatırımcının odağında yer alacak. Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran da en fazla kaybettiren de belli oldu. İşte tüm ayrıntılar...

Yeni haftanın ilk işlem gününe Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, yüzde 0,55 yükselişle 12.267,98 puanı görerek rekor bir seviyeden başlangıç yaptı. Cuma ünü alış ağırlıklı bir seyrin hakim olduğu Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,93 artışla 12.200,95 puandan noktalayarak tüm zamanların en yüksek günlük ve haftalık kapanışını yaptı.  Önceki kapanışa oranla bugünkü açılışta ise BIST 100 endeksi, 67,03 puan ve yüzde 0,55 artışla 12.267,98 puana ulaşarak rekor seviyeden başlangıç yaptı.

Holding endeksinin yüzde 0,13 değer kazandığı günde bankacılık endeksi ise yüzde 0,35 değer kazanımı elde etti. Sektör endeksleri arasında en fazla yükselen yüzde 1,58 ile madencilik olurken, tek düşen ise yüzde 0,59 ile menkul kıymet yatırım ortaklığı olarak karşmıza çıktı.

Yurt içinde bugün analistler, veri gündeminin sakin olduğunu aktarırken yurt dışında ise Almanya'da cari denge ile Fed'e yönelik gelişmelerin izleneceğini ifade etti. BIST 100 endeksinde teknik açıdan 12.300 ve 12.400 seviyesinin direnç, 12.100 ve 12.000 puanlarının ise destek konumunda olduğu aktarıldı.
 
BİST 100 Endeksinde Son 5 Gün:


 

Küresel Piyasalar Haftaya Pozitif Başladı!

Teknoloji hisseleri öncülüğünde küresel piyasalar yeni haftaya pozitif bir başlangıç yaparken piyasalarda ABD Merkez Bankasının (Fed) bağımsızlığına ilişkin artan endişeler ve jeopolitik gelişmeler risk unsuru olarak dikkat çekiyor.

Fed Başkanı Jerome Powell, ABD Adalet Bakanlığının Fed binalarının yenilenmesine ilişkin kendisine yönelik bir cezai iddianame tehdidinde bulunduğunu açıkladı.

Cezai suçlama tehdidinin asıl sebebinin Fed'in para politikası kararları olduğunu iddia eden Powell'in ifadeleri şöyle:

"Cezai suçlama tehdidi, Fed'in faiz oranlarını Başkanın tercihlerini izlemek yerine halka neyin hizmet edeceğine dair en iyi değerlendirmemize dayanarak belirlemesinin bir sonucudur. Bu, Fed'in faiz oranlarını kanıtlara ve ekonomik koşullara dayanarak belirlemeye devam edip edemeyeceği, yoksa bunun yerine para politikasının siyasi baskı veya yıldırma eylemleriyle mi yönlendirileceğiyle ilgilidir."

Yeni yıla piyasaların olumlu başlamasına rağmen, İran'daki protestolar, ABD'nin Venezuela'ya askeri müdahalesi, Çin-Japonya arasındaki diplomatik kriz ve ABD'nin Grönland'ı ilhak edebileceğine ilişkin küresel çapta süren jeopolitik gerilimler de piyasalarda risk algısının sürmesine sebep oluyor.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
<